Over ons

Over ons

Ingrid van der Ven, tuin- en landschapsontwerper, docente plantenkennis, eigenaar Beplantingsburo Uniek.

Al tientallen jaren houd ik mij bezig met beplanting, vanuit heel veel passie en bezieling. Als liefhebber heb ik veel kennis en praktijkervaring opgedaan en beplantingsadvies gegeven. Ik heb de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting aan de Hogeschool Van Hall Larenstein afgerond, met als specialisatie Beplanting. Voor een verdere verdieping heb ik beplantingscursussen gevolgd, o.a. bij Sanne Horn en Annet Scholma. Aangezien je nooit ‘uitgeleerd’ raakt op het gebied van groen, ben ik voortdurend bezig met het vergroten van mijn plantenkennis en richt ik mij beroepsmatig volledig op de toepassing van beplanting in al zijn diversiteit en complexiteit.

Vooral het delen van kennis over de plantenwereld, geeft mij bijzonder veel vreugde en voldoening en staat centraal in mijn werkzaamheden. Als docente plantenkennis geef ik les aan de OntwerpAcademie en daarnaast coördineer ik de afdeling Scholing bij de Nederlandse Dendrologische Vereniging (NDV). Vanuit mijn bedrijf Beplantingsburo Uniek houd ik mij voornamelijk bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het verzorgen van cursussen Plantenkennis. Inzicht in beplanting voor de buitenruimte staat centraal.


 

Samenwerking

Beplantingsburo Uniek werkt samen met diverse externe deskundigen, variërend van ontwerpers, beplantingsdeskundigen en beheerders. Het multidisciplinaire samenwerkingsverband wordt per project bepaald, waardoor vanuit een optimale expertise aan elke opdracht wordt gewerkt.

 

boterbloemen en grassen

Zoveel schoonheid in de pure eenvoud van boterbloemen en grassen.